Начало / Университетът / Факултети / Факултет по класически и нови филологии / Новини / Дигитализация и интернационализация на висшето образование в контекста на Ковид пандемия...

   

Дигитализация и интернационализация на висшето образование в контекста на Ковид – 19 пандемията: преподаватели от Софийския университет, университети в Централна Азия и Иран споделят иновативни практики

Продължават работните уебинари, организирани от Факултета по класически и нови филологии с участието на Научно–образователния и културен център „ал-Фараби“ и Центъра по източни езици и култури на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ по проект „Дигитализация и образование в условията на Ковид-19 пандемията: практики и иновации във висшето образование в България и страните от Централна Азия (Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Таджикистан) и Иран“. Участници са лектори от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и представители на различни университети от посочените страни.

Целта на проекта е да създаде възможност за критическо преосмисляне, анализ и обмен на опита в дигитализацията на висшето образование в България, в страните от Централна Азия и Иран в условията на пандемия през последната година и половина. Съвместната организация и участие в уебинарите, както и научният диалог, ще предложат нови перспективи за развитие на сътрудничеството в Глобалното партньорство за образование (GPE), което играе активна роля в подкрепа на образователните системи в Централна Азия и Иран. Форумите ще инициират и изграждане на партньорска мрежа за създаване на съвместни програми и изследователски проекти чрез обмен на опит и привличане на специалисти в областта на изготвянето на проекти за кандидатстване по международни образователни програми.

Уебинарите се провеждат на английски език, като само в някои случаи гост – лекторите използват руски език, но с презентация на английски език. На последната среща на 12 ноември 2021г. ще вземат участие преподаватели и изследователи от партньорския университет от Таджикистан – Таджикски национален университет.

Най-учтиво каним преподаватели, докторанти, студенти от Софийския университет от други университети в България, в Централна Азия и Иран и всички специалисти, на които е интересна тематиката на уебинара, да се включат активно в дискусиите.

Уебинарът ще се проведе онлайн в платформата Zoom на 12 ноември 2021 г. от 14 часа.

Линк:
https://us02web.zoom.us/j/85947592770?pwd=dmlqZHNTc2g0QnhrMHpuMU5QbjNnUT09

 

Meeting ID: Passcode: 391924

Очакваме ви!

Програма на уебинара с Таджикистан