Начало / Новини / Календар / Международна конференция на тема "На терен в културата: автентично, зрелищно, (не)видимо”

"Яйцето", Ректорат

На 29 и 30 ноември 2019 г. в клуб “Яйцето” на Софийския университет ще се проведе международна конференция на тема "На терен в културата: автентично, зрелищно, (не)видимо”, организирана от Катедра “Културология" към Философския факултет, Мрежа за културни изследвания и Списание “Семинар-БГ". Форумът стартира на 29 ноември от 14.30 ч.

Конференцията събира представители на различни дисциплинарни полета. Като стъпват върху наследството на класическите културни изследвания, те ще анализират ефекта от промените, свързани с късния капитализъм в полето на културата и необходимостта от преосмисляне на изследователските подходи, за да отговорят на новите предизвикателства пред изследователи и практици.

Конференцията представя резултатите от два мащабни научни проекта на катедра “Културология": "Новата празничност: общности, идентичности и политики и през 21 век" и "Съвременни предизвикателства пред теренните изследвания в антропологията”.

Пълната програма на конференцията на български epru е достъпна тук: http://bit.ly/36YSjlc

В първия конферентен ден (петък, 29 ноември) езикът на конференцията ще бъде английски, а във втория (събота, 30 ноември) – български.

Линк към Фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/517328032152335/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1573552837304592