Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Лекция на доц. д-р Марина Стефанова за Глобалните цели пред енергийните магистри на Стопанския факултет

   

05.12.2022

 

Доц. д-р Марина Стефанова, преподавател в Стопанския факултет и Председател на УС в Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС) изнесе гост-лекция пред студентите от магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ в Стопанския факултет.

MarinaStefanova

Доц. Стефанова представи Глобалните цели на ООН за устойчиво развитие (2015-2030) и ползите за обществото и компаниите при постигането им, както и най-актуалните задължения на корпорациите по отношение отчитането на нефинансовите им показатели, свързани с ESG.

В Стопанския факултет доц. Стефанова води една от най-успешните магистърски програми – „Отговорно и устойчиво управление“, както и проекта ESG Lab, в рамките на който се провеждат обученията „ESG Академия“ за водещи компании, работещи в България и региона на Югоизточна Европа.