Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Проект SCHOLARNET / Новини от SCHOLARNET / AACSB одобри членството на Стопанския факултет в AACSB International

   

07.10.2021

 

Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ кандидатства и бе приет за член на най-голямата световна мрежа на бизнес университети – AACSB International. Членството в AACSB започва от октомври 2021 г. и е първата стъпка към кандидатстване за акредитация от страна на мрежата. Членството е осъществено с помощта на проекта SCHOLARNET, финансиран от програма "Европейски научни мрежи" на МОН.

AACSB

„Гордеем се, че Стопанският факултет бе приет в AACSB International и вече започнахме подготовката на документацията за бизнес акредитация от тази международна организация. Нашата цел е да увеличим международната видимост и броя на чуждестранните студенти в Стопанския факултет и вярваме, че AACSB-акредитацията ще ни позволи да го направим. Бих искал да благодаря на всички преподаватели, администратори, студенти и възпитаници за ежедневните усилия за подобряване на качеството на образованието, за разширяване на нашата общност и за това, че сме новатори в българското висше образование“, каза доц. д-р Атанас Георгиев - декан на Стопанския факултет.

Асоциацията за развитие на бизнес училищата, известна още като AACSB International, е американска професионална организация. Тя е основана като Американска асамблея на колегиални бизнес училища през 1916 г., за да предостави акредитация на бизнес училищата в страната. В момента е една от трите най-престижни акредитации за висшите бизнес училища по света.