Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет и сп. Ютилитис проведоха съвместно обучение по REMIT

   

18.09.2023

 

На 12 и 13 септември 2023 г. в Стопанския факултет се проведе сертификационен курс на Центъра за образователни услуги в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и списание „Ютилитис“: „REMIT – Регламент за интегритет и прозрачност при търговията на едро с енергия“.

С лекции в инициативата се включиха д-р Гергана Кулина-Радева, Технически университет – София, Деметра Блажева-Златарова, Технически университет – София, адв. Диляна Иванова, Адв. дружество „Иванова и Иванова“, Ирина Тагаринска-Илчева, Директор на Дирекция „Антитръст и концентрации“ в КЗК, Красимир Живачки, НЕК ЕАД и адв. Павлин Стоянов, Visiaw.

Screenshot 2023-09-18 091502

По време на събитието участниците имаха възможността да обменят опит и знания в областта на търговията на едро с енергия. В курса бяха обсъдени платформи и механизми за докладване на сделки, законовата рамка, формите на пазарни манипулации, както и практически съвети и особености. В обучението се включиха 25 участници от енергийни дружества – мениджъри и експерти.

С пожелание за успехи и покана към кандидатстване в магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ на Стопанския факултет на СУ, деканът доц. Атанас Георгиев закри събитието. Той връчи сертификати за успешно завършен курс на обучение на участниците.