Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Втора дискусия посветена на въглеродната грамотност ще се проведе на 14 ноември

   

14.11.2022

 

Втората дискусионна среща с участието на заинтересовани страни, експерти, университетски преподаватели и граждански активисти е част от серията събития, посветени на въглеродната грамотност по проект „Въглеродна грамотност 2.0“. Дискусията ще се проведе на 14 ноември от 13:00 часа в зала 317 на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Участието е с предварителна регистрация тук.

Втора дискусионна среща посветена на въглеродната грамотност

Темите на дискусионната среща ще бъдат с фокус устойчиво развитие и търсенето на консенсус за възможностите, начините и ангажиментите на всички за поемане на пътя на София към намаляване на въглеродния отпечатък и постигане на въглеродна неутралност чрез въглеродно ограмотяване.

Участниците в дискусиите ще коментират въглеродното ограмотяване на различни социални групи, предприети и бъдещи инициативи с фокус въглеродна неутралност, въвеждането на различни инструменти за измерване и планиране на индивидуалния и общ въглероден бюджет.

Повече информация е достъпна на страницата на събитието във Facebook.

Проект „Въглеродна грамотност 2.0“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община – Програма „Европа“ 2022 от фондация „Каузи“ в партньорство със Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

 

За допълнителна информация или въпроси:

Биляна Камбурова - 0876247334