Начало / Студенти / Новини / Национално състезание по медиация за студенти - Покана

   

5 – 6 ноември 2022 г.
Срок за кандидатстване: 17 октомври 2022 г.

 

През 2017, 2018 и 2019 г. бяха проведени три поредни национални състезания по медиация за студенти. Тези състезания бяха организирани от Сдружение „Център за разрешаване на спорове“. За съжаление, пандемичната обстановка възпрепятства организирането им през изминалите две години.

Предвид успеха на първите три издания, както и възторжените отзиви на всички участници, през ноември 2022 г. надпреварата ще се проведе за четвърти път.

Целта на състезанието е да даде на студентите практически техники за разрешаване на спорове от различни области на живота – в бизнес среда, в средата, в която ще работят и живеят. Това се постига с прякото им участие в процедура по медиация за разрешаването на спор в рамките на състезанието.

Редовното участие на Софийския университет ни дава увереността и ентусиазма да продължим традицията и тази година.

Бихме искали отново да Ви поканим да участвате в състезанието с Ваши студенти.

 

Състезанието ще се проведе на 5 – 6 ноември 2022 г. в гр. София, в залите на Съюза на юристите в България /СЮБ/.

 

Вашият университет има възможност да излъчи 2 /два/ свои отбора от по 3 /трима/ души, които да го представляват. Възможно е да се запише и един 3-ти резервен отбор, който ще участва, в случай че има места от незаети квоти от други университети.

Студентите могат да са от различни специалности и да бъдат подпомагани от преподавател или друг представител на университета, който да подкрепи подготовката им за състезанието.

Състезанието отново се организира от Сдружение „Център за разрешаване на спорове“, с подкрепата на Националната асоциация на медиаторите.

 

Срокът за кандидатстване е до 17 октомври 2022 г. чрез формуляр за кандидатстване на e-mail: sustezanie@bgmediation.com.

 

Координатори/треньори за състезанието на СУ ще бъдат доц. д-р Иванка Михайлова – Стопански факултет и Диан Неделчев – Юридически факултет – тел. 0876773339.

 

Приложена е пълна информация за Програмата на събитието.

 

Ще се радваме отново да излъчите отбори, които да представляват Вашия университет.

На разположение сме за информация и въпроси на тел. 359889 420 177 и e-mail: sustezanie@bgmediation.com .

www.bgmediation.com