Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / MFG и МП „Финанси и инвестиции” обявиха студентите, които получават стипендии

   

17.06.2021

 

MFG предостави стипендии на шестима студенти от МП „Финанси и инвестиции“ на обща стойност 6300 лв. На всеки от стипендиантите ще бъде възстановена таксата за обучение в магистърска програма Финанси и инвестиции за втория семестър на обучението в размер на 1050 лв. Критериите за подбор включват постигнатия среден успех от задължителните дисциплини през първия семестър.

1

Класираните стипендианти са както следва:

  1. Иван Деков
  2. Пелагия Вълчева
  3. Даниел Димитров
  4. Симона Василева
  5. Александър Петров
  6. Цветомира Попова

Изрично условие за стипендиантите е темата на дипломната им работа да бъде свързана с аспект от бизнеса на холдинга MFG, което включва широк набор от възможни теми в рамките на небанковите финансови услуги (потребителски кредити, финансиране на микро и малкия бизнес, бизнес кредитиране, мостово кредитиране, кредитни карти, дигитален бизнес, P2P-лендинг, алтернативни финансови модели). Така стипендиантите ще получат менторство както от преподавателите в МП Финанси и инвестиции, така и от компания MFG.

b_f1f968d279d4996c307dca8cd02e94e3

От учебната 2021-2022 г. МП Финанси, инвестиции се преименува на МП Финанси, инвестиции и финтех, за да отговори по-пълноценно на актуалните тенденции в сферата на финансовите технологии в сътрудничество с Българската финтек асоциация. Курсът Финтех и е-банкиране повишава своя хорариум, като същевременно се добавя нов курс Криптовалути и блокчейн. Повече информация може да намерите тук.