Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет откри своя официална зона за BookCrossing

   

31.01.2019

FEBA-BookCrossing

 

BookCrossing @ FEBA

 

Стопанският факултет откри своя официална зона за BookCrossing*. Bookcrossing е инициатива за свободно споделяне на книги, в която може да се включи всеки. Чрез регистрация на книгата на уеб-платформата може да бъде проследено пътуването на „освободената“ книга.

 

Инициативата се радва на популярност в световен мащаб. Bookcrossing практиката се разпростира в над 130 държави. Към 2017г. броят на потребителите на официалния сайт е над 1.7 милиона, а пуснатите книги са над 11 милиона.

 

Хората, които „хванат“ освободена книга могат да посетят сайта www.bookcrossing.com, за да видят къде е била книгата и да направят запис на новото ѝ местонахождение. Книгите могат да бъдат хващани и освобождавани на случайни места (на пейка в парка, в кафене, на спирки на градския транспорт). Официалната bookcrossing зона е специално обособено място, където желаещите могат да „освобождават“ или вземат книги. Няма ограничение за количеството и вида книги, които всеки може да „освободи“.

 

Официалната bookcrossing зона на Стопанския факултет е разположена в новото споделено пространство (“The Social Room”) на приземния етаж, където всеки желаещ може да „освободи“ или „хване“ книга. Единственото условие при „освобождаването“ на книгата е да се направи регистрация на платформата на инициативата и номерчето да се нанесе на bookcrossing етикета, който може да се набави от официалната зона на факултета.

 

Подробна информация за това как се bookcross-ва може да бъде открита на сайта на инициативата:

 

https://www.bookcrossing.com/

 

Страница на официалната bookcrossing зона на Стопанския факултет:

 

https://www.bookcrossing.com/mybookshelf/OBCZ_FEBA_SU/

2
3
1