Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Научна дейност / Конференции, семинари и специализации / IFA България организира международна научно-приложна конференция на тема: „Проектът BEPS и прилагането на Европейското данъчно право в държавите-членки и средства за правна защита съгласно Европейското право“-18 и 19 май 2017 г.

   

06.03.2017

 

 

IFA България организира, съвместно със Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Юридически Факултет, международна научно-приложна конференция на тема:

Проектът BEPS и прилагането на Европейското данъчно право в държавите-членки и средства за правна защита съгласно Европейското право

Конференцията ще се проведе на 18 и 19 май 2017 г. в аудитория 272 в Юридическия Факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Лектори ще бъдат преподаватели от реномирани европейски университети (Виенски Университет и др.), практици от европейски кантори, представители на Европейската комисия и др.

Целевата аудиторията на конференцията е: юристи, ръководни и други длъжности в НАП и Министерство на финансите, членове на бюджетната и други комисии към парламента, счетоводители, одитори, административни съдии и студенти.

Предвижда се и издаването към края на 2017 на сборник с доклади и статии по темите на конференцията. Самите доклади следва да бъдат изготвени от лекторите, а и всички желаещи да изготвят такива, до 01.09.2017.

IFA България е местното подразделение на Международната фискална асоциация ( IFA), учредена през 1938 г. в Кралство Нидерландия. Основна цел на IFA е изучаването и развитието на международното и национално данъчно право, публични финанси, както и финансовите и икономически аспекти на данъчното облагане. IFA е неправителствена и несекторна организация, обединяваща данъчни специалисти от всички области – консултанти, адвокати, счетоводители и одитори, преподаватели, данъчни служители и съдии. IFA има над 12 500 членове от 111 държави, и клонове в 68 държави,включително в България.

ИФА България беше акредитирано като официален и единствен клон на IFA в България на годишния конгрес на организацията през 2014 в Мумбай, Индия. Към края на 2015, българският клон на IFA има над 40 корпоративни и индивидуални членове. Между членовете на сдружението са известни представители на академичната общност от най-реномираните български университети, международни и местни одиторски, счетоводни и адвокатски кантори и др.

 

 

Повече информация може да бъде получена на следните уебсайтове: www.ifa.nl и www.ifa-bulgaria.com

 

Информация по темите на конференцията:

http://www.economist.com/news/letters/21676738-letters

http://www.oecd.org/tax/beps/

https://www.asil.org/insights/volume/19/issue/24/emergence-new-international-tax-regime-oecd%E2%80%99s-package-base-erosion-and

http://www.pwc.com/gx/en/services/tax/tax-policy-administration/beps.html

http://economia.icaew.com/features/may-2016/how-the-beps-project-reaches-well-beyond-tax

http://economia.icaew.com/features/june-2016/how-beps-affects-people-and-firms-public-profiles