Начало / Новини / Новини и събития / Седма национална стипендиантска програма „За жените в науката“

   
Седма национална стипендиантска програма „За жените в науката“

За седма година L'ORÉAL и ЮНЕСКО провеждат своята стипендиантска програма "За жените в науката“ и предизвикват отново българските жени-учени да представят своите научни проекти и потенциал.

През 2017 г. година партньори на Националната стипендиантска програма отново са Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и Националната комисия за ЮНЕСКО в България. Кандидатурите ще се оценяват от експертно жури, състоящо се от водещи специалисти от Университета. Лауреатите на програмата ще бъдат обявени на официална церемония през 2017 г., на която ще получат и стипендиите си.

Стойността на всяка стипендия е 5000 евро и е предназначена за научни изследвания в България. Стипендиите се връчват на жени учени до 35-годишна възраст, записани или завършили докторантска или пост-докторантска степен в сферата на естествените науки. Кандидатите трябва да са български граждани.

Учените, които бъдат избрани от журито за победители, ще трябва да използват стипендиите за своите научноизследователски проекти в съответствие с подадените описания. Експериментите с животни са забранени. Кандидати, прилагали тестове с животни в своите проекти и изследвания, ще бъдат дисквалифицирани.

Кандидатурите трябва да се подадат до 31 март 2017 г. в Секретариата на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО в София на адрес: ул. "Александър Жендов" 2, София 1113, или да бъдат изпратени на имейл адрес: stanislava.NISHKOVA@mfa.bg

За глобалната програма „За жените в науката“

L’Oréal-UNESCO „За жените в науката“ е единствената глобална програма, създадена, за да подпомогне и насърчи жените да допринесат за развитието на науката в света. Програмата съществува от 1998 г., когато L'Oréal и ЮНЕСКО учредяват наградите „За жените в науката“, които всяка година отличават пет водещи жени-изследователки в света. Партньорството „За жените в науката“ създава и глобална мрежа от Международна, Регионална и Национална стипендиантска програма, за да подкрепи младите жени, които представляват бъдещето на науката. Цялата програма е отправна точка за международно научно постижение и безценен източник на мотивация, подкрепа и вдъхновение за жените в науката.

За повече информация:

www.zajenitevnaukata.bg

facebook.com/forwomeninscience/

youtube.com/forwomeninscience/

twitter.com/4womeninscience/

1