Начало / Новини / Календар / 40 години Факултет по журналистика и масова комуникация - Журналистическото образование – образование цял живот

България он ер

Ако някой мисли, че като завърши четирите години образователен курс във ФЖМК, това го прави журналист за цял живот, то много се лъже.

Журналистиката е учене цял живот! Това не е мнение единствено на проф. Лилия Райчева, а позиция на бивши и настоящи преподаватели. От старите снимки ни гледат техните лица, запечатали спомен и за онези, оставили дълбока следа както в изграждането на журналистически кадри, така и в развитието на българската журналистика в близо половин вековната история.

FJMC-1

Филмът, посветен на 40 години от създаването на самостоятелен Факултет по журналистика и 20 години специалност „Връзки с обществеността”, не е само „моментна снимка”. В позициите на преподаватели, настоящи и бивши студенти се търсят отговори на въпросите за смисъла, целите и отговорностите на професията „журналист”, особено днес – време, когато комерсиализацията завзема все повече житейски ниши.

FJMC-3

Кое и какво е най-важно за човека, приел орисията да бъде рупор на обществото? Как да се съхранят изконните човешки ценности и каква е цената на тези усилия? Ще успеем ли да запазим завета на Свети Климент Охридски да не тревожим душите си с неща, които не пребъдват вечно? Ще повярваме ли и ние като проф. Филип Панайотов, че както и да се развива обществото, винаги ще има хора, които избират да натиснат „копчето” в полза на ДОБРОТО?!

Гледайте на 1 и 2 ноември от 13.00 часа по телевизия България он ер.

FJMC-5
FJMC-7