Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Представяне на международната стипендиантска програма (IPS) на Германския Бундестаг

   

16.10.2015

Представяне на международната стипендиантска програма (IPS) на Германския Бундестаг

 

На 19.10.2015 г. от 17.30 часа, в Зала 2 на Софийския университет „ Св. Климент Охридски“, Ректорат, господин Клаудио-Стефен Леме, депутат в Бундестага на Федерална република Германия ще представи Международната стипендиантска програма на Германския Бундестаг (Internationales Parlaments-Stipendium, IPS).

 

Всяка година инициативата (IPS) дава възможност на повече от 100 стипендианти от 41 държави в рамките на пет месеца лично да се запознаят с парламентарната система на Федералната Република., политическите особености и демократичния процес на взимане на решения в Германия. Тя се провежда под патронажа на президента на германския Бундестаг, в сътрудничество с Хумболдтовия, Свободния и Техническия Университет в Берлин. Всички разходи по пътуване и престой, както и месечна стипендия се поемат от германския парламент.

 

Повече подробности за програмата можете да научите по време на презентацията на немски език!