Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Предприемачески курс АBLE Weekend Activator ще се проведе във Варна и в Бургас

   

27.05.2024

 

Предприемачески курс АBLE Weekend Activator ще се проведе от 28-ми до 30-ти юни в Бургас и от 26-ти до 28-ми юли във Варна. Програмата дава възможност на 30 млади, проактивни хора от цялата страна да развият своите идеи до реални работещи проекти или бизнеси чрез индивидуално менторство, контакти и детайлна методология.

ABLE

Форматът на обучението е базиран изцяло на метода на ученето чрез преживяване с много практически задачи и симулации, като основната цел е подпомагане на амбициозни хора да добият знанието да генерират иновативни идеи и да ги развиват до реални бизнеси или социални инициативи.

За всеки екип е предвиден индивидуален ментор, който да подкрепи работата им с персонализирани съвети и насоки. Те са предприемачи и професионалисти с опит в най-различни сфери - от продуктови иновации, дигиталните трансформации, създаване на технологични продукти, маркетинг и бизнес развитие, и много други.

Срокът за кандидатстване е отворен до 10-ти юни (за Бургас) и 30-ти юни (за Варна).

Развийте професионалното си портфолио и отворете врати към нови възможности с най-практическата програма по предприемачество в България - ABLE Weekend Activator! Нашите партньори и приятели от ABLE са тук с 8-мо поредно издание и търсят 30-те най-мотивирани кандидати за морското издание на предприемаческото предизвикателство „От идея до бизнес проект за 48 часа!“.

Ако искате вдъхновяваща среда от съмишленици, с които да обменяте опит и развивате идеи, кандидатствайте на: https://activator.bg/able-weekend-activator-overview-details/

Ето и няколко от 30-те идеи, развити в предишни издания:

  • ScoliCare помага на деца и подрастващи, страдащи от сколиоза чрез индивидуално изготвен план от физиотерапевт и навигиранe за изпълнението му чрез изкуствен интелект.
  • Вертикална градина, с която модерният човек ще може лесно, бързо и удобно да отглежда листни зеленчуци и дребни плодове в домашни условия и контролирана среда.
  • Приложение за справяне със ABS синдром, което помага на потребителите си да водят по-здравословен начин на живот.
  • Мобилно приложение, което подпомага за защитата ни срещу хакерски атаки и предоставя възможност за сигнализиране на такива.
  • Платформа, на която потребителите ще могат да продават своите дрехи в излишък, да получават консултация за цената на дрехата и да създадат общество, което иска да намали текстилния отпадък и да помогне на околната среда.
  • City Quest e мобилна апликация, която цели да помага на хората да откриват и се запознават с кътчетата в България по интерактивен и забавен начин.