Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от МП „Икономика и управление на публични ресурси” / Даниела Ушатова, ръководител на екип „Местни политики и финанси“ на НСОРБ, с предстояща лекция пред студенти на Стопанския факултет

   

16.05.2023

 

На 11 юни от 10:00 ч. в зала 418 на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се проведе лекция по дисциплината „Местни финанси“ с участието на ръководител на екип „Местни политики и финанси“ на Национално сдружение на общините в България (НСОРБ) – Даниела Ушатова.

Тя ще представи пред студентите актуалните тендеции в сферата на данъчната политика на общините в България и мерки за повишаване на събираемостта на местните данъци. Лекционният курс е воден от гл. ас. д-р Десислава Калчева.

Инициативата е част от подписан меморандум за сътрудничество между Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Национално сдружение на общините в България (НСОРБ).

н

 

Даниела Ушатова има над 24 години опит в сферата на местните финанси и общинските дейности. Заемала е ръководни позиции в банковия сектор и в общинската администрация. Участвала е в различни проекти, свързани с общинските дейности.

От 2011 г. до момента е ръководител екип в НСОРБ с фокус върху местните финанси, местните данъци и такси и финансирането и управлението на общинските услуги.

Даниела Ушатова e автор на специализирани публикации, анализи и консултативни разработки на Националното сдружение на общините в България в областта на местното самоуправление и местната администрация в България.