Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Фасилити мениджмънт" / Покана за студентите от СУ – масов онлайн курс на тема “Energy Transition”

   

23.02.2021

 

През март стартира третото издание на масов онлайн курс (МОК) на училището към Френския петролен институт, с подкрепата на Total Foundation и съвместно с Tuck Foundation – Energy Transition: Innovation Towards a Low-Carbon Future.

Photo_Actus_3e_edition_MOOC_TE_2021

Онлайн курсът ще започне на 8 март 2021 г. и ще продължи 5 седмици. Целта е да се предоставят знания за техническите понятия и предизвикателствата пред иновациите за декарбонизиран енергиен микс за смекчаване на въздействието върху климата.

Този курс е предназначен за студенти и специалисти, желаещи да научат повече за разработването на декарбонизиран енергиен микс, базиран както на възобновяеми източници, така и на природен газ, подземно съхранение на CO2 и енергия, енергийна ефективност и намаляване на CO2 в процесите.

Обучението е от 5 модула с образователни материали, мини-игри и нови кратки видеоклипове, свързани с водорода. То е на английски, има субтитри на френски и испански.

Повече информация за курса и регистрация можете да намерите на следните линкове: