Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Фасилити мениджмънт" / Индустриален клъстер „Електромобили“ гостува на студентите от енергийната програма от Стопанския факултет

   

06.12.2019

 

 

На 3 декември в лекциите по „Икономика на инфраструктурата и мрежовите индустрии“, част от магистърската програма Енергийни пазари и услуги, гостуваха членовете на Управителния съвет на Националната браншова камара Индустриален клъстер Електромобили (ИКЕМ) д-р инж. Стефан Апостолов, Илия Левков (Председател на УС) и Иван Костов.

 

IKEM

 

В рамките на интерактивна дискусия със студентите, гостите разказаха за развитието на електромобилността по света и в България, за инициативите на ИКЕМ в областта на образованието и партньорството с МОН в Секторния съвет за електрическа мобилност, както и за новите пазари и професии, свързани с отрасъла.

 

При посещението си в Стопанския факултет, представителите на ИКЕМ подписаха и споразумение за сътрудничество с Института за икономическа политика, представляван от Ясен Георгиев.

Partnership_2019