Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Фасилити мениджмънт" / Гост-лекция на Пламен Стефанов, Управител на Енерго-Про Енергийни услуги, в Стопанския факултет

   

05.12.2019

 

 

На 3 декември гост-лекция пред студентите от магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ изнесе Пламен Стефанов, Управител на Енерго-Про Енергийни услуги. Темата на лекцията му беше „Търговията с електрическа енергия и развитието на енергийните услуги като следващ етап от либерализацията на пазара“.

 

PStefanov

 

Пламен Стефанов е завършил специалност „Икономика“ в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и е дългогодишен мениджър в електроенергетиката – първо в „Е.ОН България“, а понастоящем в „Енерго-Про България“.

 

Лекцията му представи етапите в либерализацията на електроенергийния пазар в България, ценовите развития на свободния пазар през последните години, както и промяната в бизнес модела: от енергийни доставчици към доставчици на енергийни решения.