Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Проект SCHOLARNET / Новини от SCHOLARNET / Международно признание за проекта за изграждане на научен капацитет SCHOLARNET

   

11.06.2021

 

В края на академичната година международният проект за изграждане на изследователски капацитет SCHOLARNET, който се осъществява в рамките на националната научна програма „Международни научни мрежи“, реализира две събития с широко международно участие.

На 2 юни 2021 г. в дигитална среда се проведе втори международен докторантски семинар с три сесии, посветени на индустрия 4.0, иновативни подходи в управлението и финанси и банково дело. В научния форум взеха участие водещи експерти от България, Германия, Франция, Украйна и Япония. Младите учени представиха част от изследванията си в областта на икономиката и управлението и обсъдиха възможности за избор на правилна методология за провеждането им.

Photo 1

На 8 юни, в рамките на дейностите по проекта в зала „Аула Магна“ на Софийския университет се проведе международен форум на тема „Бизнес етика и отговорност: Споделени ценности на бизнес, академия и дипломация“. На събитието, организирано от Стопанския факултет на Софийския университет в партньорство с Японско-българската бизнес асоциация (JBBA), присъстваха посланиците на Япония н.пр. Нарахира и на Кувейт н.пр. д-р Ал Атиики, много дипломати, двустранни бизнес асоциации, както и Ливано-българския бизнес съвет с председател г-н Ахмад Алаеддин.

Професор Хироо Такахаши от Университета Сока в Токио, Япония представи лекция на тема „Бизнес етика и отговорност“. Лекторът постави акцент върху необходимостта от етичните практики в бизнес средите, устойчивостта на бизнес процесите, както и практиките по корпоративна социална отговорност.

„В миналото ценностите на бизнеса станаха ценности на обществото, сега наблюдаваме обратния процес, ценностите на обществото трябва да се възприемат от бизнеса като негови собствени“, коментира проф. Хироо Такахаши

Аудиторията беше много бройна- над 100 участници от различни компании, дипломатически представители, студенти и преподаватели от Софийския университет.

За повече информация относно проекта, моля посетете www.scholarnet.eu и уеб-сайта на Стопанския факултет: www.uni-sofia.bg/feba