Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / В Габрово беше проведено обучение по проект „Инкубатори за иновативни предприятия“ в партньорство със Софийския университет

   

15.02.2024

 

Партньорският консорциум между Сдружение Асоциация за международно обществено развитие (АМОР), Фонд на Фондовете и Софийски университет „Св. Климент Охридски“ проведе поредно обучение по проект „Инкубатори за иновативни предприятия“, финансиран от програма „Еразъм +“ на ЕС. Домакин на събитието беше Технически университет – Габрово.

Screenshot 2024-02-15 112833

Инициативата събра над 30 млади предприемачи от града в конферентната зала на университетската библиотека. Сред обсъдените теми бяха механизмите за финансиране на иновативни проекти и пътят от идея, през бизнес план и екип до привличане на инвестиция за вече стартирал бизнес с първи потребители. Бяха проведени дейности по групи за генериране на идеи, а след презентирането им организаторите дадоха възможност на участниците да дадат обратна връзка и насоки за следващи стъпки.

Screenshot 2024-02-15 112633

Организаторите целят да съберат на едно място ръководителите от бизнеса, образованието и администрацията, които да се срещнат с младите таланти от областта и региона, носители на идейни проекти.

Основната цел на проекта е да стимулира партньорството между младите предприемачи в страната, чрез иновативни подходи за обучение и учене (симулации, ролеви игри, физическо и дигитално сътрудничество и др.).

Screenshot 2024-02-15 112622

Повече за събитието можете да прочетете тук.