Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Успешно приключи Седмицата на професионалното ориентиране „Кариера в КСО/ESG“

   

29.11.2022

 

На 25 ноември успешно се състоя и последната дискусия от Седмицата на професионалното ориентиране „Кариера в КСО/ESG“, която премина с фокус върху професионалистите, работещи в Управленския аспект на ESG.

Елена Захариева от Херти, гр. Шумен, представи основните дейности на компанията, които се базират на иновации и опазване на околната среда. С повишаването на изискванията на клиентите им, компанията се стреми да повишава и качеството на услугите, като работи върху вълнуващи проекти споделени със служителите и партньорите.

Светослав Първанов от Булмаркет, гр. Русе, сподели, че дружеството развива различни дейности, които изискват добро управление за увеличаване на устойчивостта. Именно доброто управление води до анализ на ефективността на различни проекти, оценка на въздействие и ангажиране на служителите с поставените цели и ползите за цялата общност.

Untitled design

Боян Захариев от ХПЕ България представи модела на компанията, в който служителите са социално ангажирани в над 80 инициативи. Проектите се избират от самите служителите („нищо за нас без нас“), което изисква много търпение за КСО специалиста, но резултатът е изграждане на доверие и „приятелства“ с различните групи и заинтересовани страни.

С това беше и поставен краят на Кариерната седмица, в която се включиха над 100 студенти, 2 компании представиха своите възможности за професионално развитие на кариерни щандове и представителите на 12 партньорски компании и организации взеха участие в дискусиите.

Сесиите представиха интересни и иновативни стратегии на компаниите за развитие на устойчивостта, както и нуждата от професионалисти със специфични умения и знания, които да допринесат за успешното постигане на поставените цели.

Кариерата на КСО/ESG специалиста се развива и нуждата от квалифицирани кадри в различните отдели е показателна за разнообразните възможности за реализация. Затова и повечето компании инвестират в обучения на екипите си, но и разпознават нуждата от професионализация в сектора за ефективно постигане на устойчивите цели.