Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Ученици от ЧСУ „Наука за деца“ бяха на посещение в Стопанския факултет

   

21.05.2024

 

На 29 април 2024 г. ученици от 7-ми и 8-ми клас на ЧСУ „Наука за деца“ посетиха Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Доц. д-р Тодор Ялъмов приветства учениците и представи постиженията на факултета, акцентирайки върху международните акредитации и партньорства. Стопанският факултет е единственото висше училище в България, акредитирано от Асоциацията на MBA бизнес училищата (AMBA).

Snimka 1 ND

Трите бакалавърски програми на факултета – „Бизнес администрация“, „Икономика и финанси“ и „Счетоводство, финанси и дигитални приложения с обучение на английски език“ бяха представени на учениците от доц. д-р Тодор Ялъмов, доц. д-р Милен Велушев и проф. д-р Елеонора Станчева, които ги запознаха и с възможностите за професионална реализация.

Snimka 2 ND

Събитието приключи с презентация на доц. д-р Боряна Пелова, която развълнува учениците и ги заинтригува още повече по отношение на изкуствения интелект. Благодарение на експертните насоки на доц. Богданова учениците разбраха как могат да бъдат част от тази революция чрез новаторски подходи.

Screenshot 2024-05-21 144839

Тази среща е първата съвместна инициатива между Стопанския факултет и ЧСУ „Наука за деца“ по сключеното наскоро споразумение за сътрудничество.

Благодарим на ЧСУ „Наука за деца“ за ползотворното събитие и очакваме нови съвместни инициативи, които ще вдъхновят учениците да преследват високи постижения в икономическите науки и технологиите.