Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Студенти получиха практически съвети при започване на работа на съвместно събитие на Стопанския факултет с KPMG Bulgaria

   

03.06.2024

 

На 30-ти май в Стопанския факултет се проведе събитието „Практически съвети при започване на работа“. По време на събитието екипът на KPMG Bulgaria запозна студенти от различни университети с полезни практики от трудовоправния свят.

IMG_2501

В едночасовото събитие студентите получиха информация какви са основните видове трудови договори и разликите между тях, различните видове обезщетения от НОИ, сроковете за изпитване, задълженията за спазване на трудовата дисциплина и основанията за прекратяване на трудов договор. Също така бе представена по-подробна информация относно начисленията и удръжките върху работния фиш, както и как студентите да го разчитат правилно.

IMG_2508

Лекторите - Веселина Станкова, съдружник в KPMG Bulgaria и ръководител на екипа, който се занимава с облагането на физически лица, и Емил Евтимов, директор „Правни консултантски услуги“ в KPMG Bulgaria, представиха примери и от своя професионален опит, с което обвързаха правната материя с реални бизнес ситуации от практиката.

Събитието се проведе в партньорство със Стопанския факултет с цел да вдъхнови младите хора да бъдат информирани и да правят уверени стъпки в своя кариерен път.