Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Студенти от Стопанския факултет спечелиха награда за дебют на Международен панаир на учебно-тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2024

   

03.06.2024

 

В края на месец април се проведе Международният панаир на учебно-тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2024 г. „Млад предприемач“. На събитието в Пловдив присъстваха над 120 тренировъчни фирми с различен предмет на дейност от почти всички учебни заведения в страната с икономическа насоченост.

Стопанският факултет взе участие за първи път на тазгодишния панаир с УТФ „Финансови експерти и бизнес анализатори (ФЕБА)“ ООД. Високият професионализъм на студентите и на техния ръководител бяха удостоени с наградата за дебют на учебно-тренировъчна фирма за 2024 г.

Untitled design (20)

Екипът от студенти, спечелили наградата се състои от Радослав Йончев – управител, Габриела Райкова, Габриела Вакрилова, Костадин Шопов, Катя Николова, Жеко Георгиев, Лили Станева и ръководител на УТФ - гл. ас. д-р Николай Кацарски, катедра „Финанси и счетоводство“.

В екипа са обединени амбициозни студенти, които въпреки забързаното ежедневие и малкото време, с което разполагат, се подготвиха подобаващо за участието си на панаира. Отличителен белег на УТФ „ФЕБА“ ООД е фактът, че фирмата е единствената в областта на счетоводството и бизнес услугите, представена на събитието. С участието си в панаира, УТФ „ФЕБА“ представи една от най-старите и значими институции в Република България, което бе не само предимство за екипа, но и сериозна отговорност. Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев удостои с грамоти заслужилите колеги, които участваха в ТФ ФЕСТ 2024 „Млад предприемач“.

Представителите на УТФ „ФЕБА“ се срещнаха с декана доц. д-р Атанас Георгиев и предоставиха Статуетката и грамотата за Витрината на славата в Стопанския факултет.

Screenshot 2024-06-03 152214

В рамките на панаира, Стопанският факултет проведе състезание по счетоводство за учениците от професионалните гимназии, в което взеха участие над 40 ученици. Така беше регистриран двойно по-голям интерес в сравнение с миналогодишното състезание. По време на събитието беше проведена и симулация на Национална агенция за приходите за проверка по търговските обекти. Симулацията приключи с награждаване за най-добро представяне.