Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет сключи договор за сътрудничество със СПГЕ „Джон Атанасов“

   

20.02.2024

 

Миналата седмица Стопанският факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и СПГЕ „Джон Атанасов“ сключиха споразумение за сътрудничество. На срещата присъстваха директорът на училището – инж. Полина Костова, зам.-директорът по учебно-производствената дейност – инж. Йонка Бачева, деканът на Стопанския факултет – доц. д-р Атанас Георгиев и оперативният директор на Кариерния център на факултета – проф. д-р Елеонора Станчева-Тодорова. Контактът между двете страни беше иницииран от инж. Мариана Ангелова, член на педагогическия колектив на училището, която взе участие и в първоначалните обсъждания на бъдещото партньорство.

viber_image_2024-02-14_16-03-17-309

Двете страни обсъдиха възможностите за сътрудничество, сред които трансфер на знания в областта на новите технологии от академичния състав и бизнес партньорите на факултета, кариерна подкрепа за учителския колектив, организиране на сесии по кариерно ориентиране за учениците, съдействие за провеждане на ученически практики в компаниите, бизнес партньори и др.

По време на срещата беше обсъдена и възможността за участие на учениците в мероприятия, организирани от Стопанския факултет, включително гост-лекции с представители от бизнеса, кариерни форуми на факултета и др.