Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет сключи договор за сътрудничество с 15 СУ „Адам Мицкевич“

   

30.01.2024

 

Стопанският факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и 15 СУ „Адам Мицкевич“ сключиха споразумение за сътрудничество. На срещата присъстваха директорът на училището – д-р Ваня Минева, деканът на Стопанския факултет – доц. д-р Атанас Георгиев, заместник-деканът по учебната дейност на факултета – доц. д-р Димитър Златинов, ръководителят на МП „Митнически и данъчен контрол“ – доц. д-р Цветан Мадански, оперативният директор на Кариерния център на факултета – проф. д-р Елеонора Станчева-Тодорова, както и педагогическият колектив на училището.

Screenshot 2024-01-30 135939

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество, сред които –провеждане на тематични уроци, стажантски програми и сесии за кариерно ориентиране на учениците от 15 СУ „Адам Мицкевич“. Разгледана беше и възможността за участието им в мероприятия, организирани от Стопанския факултет, включително гост-лекции с представители от бизнеса, „Дни на професиите“ и годишен кариерен форум на факултета, където те ще получат полезни съвети от професионалисти и ще бъдат подпомогнати в избора им на специалност и на кариерна пътека.

Двете страни също се споразумяха Стопанският факултет да съдейства за провеждане на ученически практики в компании, които са негови бизнес партньори.