Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет е партньор на EFRAG за първото представяне на стандартите за отчитане на устойчивостта на МСП в България

   

17.05.2024

 

Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, в партньорство с ОББ и „24 часа“, организира първото официално представяне на европейските стандарти за отчитане на устойчивостта на малките и средни предприятия на български език.

В среща-дискусия на тема „ESG и участието на малкия и среден бизнес в прехода към устойчивост. Европейски стандарти за отчитане“, представители на ЕFRAG, публични институции и бизнесът ще коментират изискванията и готовността за прилагането на задължителния стандарт за публично търгуваните малки и средни дружества и доброволния стандарт за отчитане на малкия и среден бизнес.

FEBA EFRAG

Събитието ще се проведе на 30 май 2024 г., гр. София, от 14:00 ч. до 17.30 ч. в София Тех Парк, зала THE VENUE - ИНКУБАТОР.

Очаква се стандартите да подкрепят МСП в:

  • определяне на изисквания за отчетност, които са пропорционални и съответстващи на мащаба и сложността на дейностите на МСП;
  • осигуряване на наличност на стандартизирана информация за устойчивост;
  • избягване на дискриминацията спрямо тях от страна на участниците на финансовия пазар;
  • получаване на по-добър достъп до финансиране.

Работен език на събитието: английски и български.

Програма на събитието.

Участието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация, която можете да направите на този ЛИНК ЗА РЕГИСТРАЦИЯ.