Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет бе домакин на Осмия eвропейски семинар по политическа макроикономика

   

24.06.2024

 

На 13 и 14 юни 2024 г. Стопанският факултет бе домакин на Осмото издание на eвропейския семинар по политическа макроикономика, който се проведе с участието на учени и изследователи от България, Германия, Обединеното кралство, Чили, Швейцария, Франция, Полша и Турция. По време на семинара бяха представени авторски изследвания в областта на доходните неравенства, фискалната и паричната политика в съвременен контекст, икономическите ефекти от климатичните промени, миграцията и др.

Осмият Европейски семинар по политическа макроикономика бе открит от проф. д-р Мадлен Данова, заместник-ректор, която от името на Ректора на СУ „Св. Климент Охридски“ поздрави участниците и изтъкна важността на интердисциплинарните дискусии по актуални икономически теми. Деканът на Стопанския факултет, доц. д-р Атанас Георгиев, подчерта доброто сътрудничество с Университета Рединг, Великобритания, и изтъкна, че домакинството на семинара по политическа макроикономика е още една от успешните инициативи на катедра „Икономика“ на Стопанския факултет в рамките на своята над 120-годишна история. Доц. д-р Александър Михайлов от Университета Рединг, Великобритания, благодари на колегите от Стопанския факултет за създаването на подходяща атмосфера за трансфер на знания в международна среда.

Picture112

Академичната програма на Осмия Европейски семинар по политическа макроикономика се състоя от няколко непаралелни сесии с представяне на доклади, ползотворни и интересни дискусии и обмен на идеи за потенциални съвместни проекти.

Picture211