Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Проведе се втората сесия от Седмицата на професионалното ориентиране „Кариера в КСО/ESG“

   

24.11.2022

 

На 23 ноември в Стопански факултет се проведе втората сесия от Седмицата на професионалното ориентиране „Кариера в КСО/ESG“ с фокус на професионалистите работещи в Социалния аспект на ESG.

Untitled design

Директорът на Кариерния център към Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Боряна Богданова сподели, че макар и в качеството си на център, вече са сключени важни партньорства с различни частни и публични организации, които дават повече възможност за реализация на бъдещите професионалисти. Визията на Кариерния център е да бъде „вдъхновяващата сила, която запалва желание за смислена кариера“.

viber_изображение_2022-11-24_09-29-55-592

Мирослава Чаворска от IBM представи дейността на доброволческия комитет изграден от служители и добавената стойност за служителите, чиято цел е те да се ангажират в социално значими каузи. Росен Бъчваров от СОФ Кънект представи плана за стратегическа трансформация и ролята на Летище София за икономическия и социален принос за местното население.

Именно затова един от акцентите по време на сесията бе ангажирането на заинтересованите страни, повишаване на осведомеността и публичността за дейността на компанията.