Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Проектът „GreenWithAR - Информираност за зелената сделка чрез добавена реалност в началното училищно образование“ беше представен в София

   

14.05.2024

 

В периода 10-12 май 2024 г., в рамките на 14-ия Софийски фестивал на науката в София Тех Парк, бе представен проектът „GreenWithAR - Информираност за зелената сделка чрез добавена реалност в началното училищно образование“, 2022-1-BG01-KA220-HED-000087414, финансиран чрез програма „Еразъм+ KA220 – Партньорско сътрудничество във висшето образование“.

По време на събитието с посетителите бяха обсъдени дигиталните и зелени умения на младите хора и средствата, с които да се повиши осведомеността им за устойчива околна среда в контекста на промените в околната среда и климата. Бяха представени и предстоящите обучителните модули, които ще бъдат апробирани, предназначени не само да образоват, но и да вдъхновяват по-младото поколение да защитава устойчиви практики и екологично съзнание.

Untitled design (10)

Проектът е със срок на изпълнение 28 месеца, координатор е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а партньори са LATVIJAS UNIVERSITATE (Латвия); UNIVERSITATEA LUCIAN BLAGA DIN SIBIU (Румъния); GedonSoft GmbH (Германия); CANAKKALE ONSEKIZ MART UNIVERSITESI (Турция).