Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Отбор на Стопанския факултет спечели второ място във футболния турнир за Купата на Ректора

   

10.06.2024

 

Студенти от първи и втори курс в Стопанския факултет спечелиха второ място в турнира по футбол, който е част от Купата на Ректора 2024. Петимата студенти са капитанът Ангел Паунчев (Стопанско управление с немски език, 2-и курс), Никола Костадинов и Лъчезар Тодоров (Счетоводство, финанси и дигитални приложения, 2-и курс) и Николай Хаджииванов, Виктор Димитров и Ромео Бързаков (Счетоводство, финанси и дигитални приложения – 1-и курс).

snimka-1

В среща с декана на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев студентите разказаха за участието си в турнира през тази и през миналата година, обсъдиха възможности за подкрепа на отбора в следващите състезания и експонираха Купата във Витрината на славата пред Деканата.

snimka-2

В продължение на един месец студентите от Софийския университет показаха своите спортни възможности на полето на феърплея и представиха достойно факултетите си. Церемонията по закриването на Спортния празник „За Купата на Ректора“ тази година бе посветена на 95-годишнината от въвеждането на спорта в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Събитието се организира от Департамента по спорт към Алма матер със съдействието на Студентския съвет на Софийския университет и Столичната община. То се провежда в рамките на традиционните Майски дни на културата на Софийския университет.