Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Международната професионална организация ACCA се срещна със студенти от магистърските програми по счетоводство и одит в Стопански факултет

   

17.11.2022

 

На 16 ноември студентите от акредитираните от ACCA (the Association of Chartered Certified Accountants) магистърски програми по счетоводство и одит, ръководени от доц. д-р Елеонора Станчева-Тодорова, се запознаха с професионалната организация ACCA и нейната международно призната квалификация. Силвия Фелдиориен, мениджър бизнес развитие за Югоизточна Европа, представи стипендиантската програма ACCA Accelerate, както и възможностите за кариерно развитие в България и в чужбина.

Picture 1

Магистърските програми по счетоводство и одит към Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ са единствените в региона, на които са акредитирани максимално допустимия брой изпити на ниво университет – 9 от общо 13 изпита, необходими за придобиване на професионалната квалификация ACCA.

imgonline-com-ua-CompressToSize-xhDcw8RQoXUYNG

Стопанският факултет и професионалната организация ACCA си сътрудничат при подготовката на висококвалифицирани кадри за бизнеса в областта на счетоводството, одита и данъците, както и за утвърждаването на добрия имидж на счетоводната и одиторската професии.