Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Лятно училище по моделиране, изкуствен интелект и сложни системи - 2024

   

09.05.2024

 

Стопанският факултет на Софийския университет, в партньорство с УНСС и ТУ-София, канят докторанти или магистри, интересуващи се от методите за моделиране на сложни системи, машинно самообучение и изкуствен интелект на Лятно училище по моделиране и комплексни системи.

Лятното училище ще се проведе за десета поредна година в периода 21-30 юни в Учебно-научна база „Цветан Бончев“, Гюлечица. Официален език за писмени материали е английски, а за учебните занятия - български или английски. Участниците, покрили изискванията по време на училището, ще получат официални сертификати.

summer-school-2023-1

Основни цели на обучението:

  • Създаване на трайна нагласа за изучаване и прилагане на научни методи в изследванията;
  • Надграждане на знанията и уменията за изследователска и аналитична работа;
  • Интензивно обучение по моделиране и авангардни методи чрез лекции, уъркшопи и екипна самостоятелна работа.

Няма такса за участие, част от разходите по престоя ще бъдат покрити. Крайният срок за кандидатстване е 1 юни 2024 г. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени по имейл на 6 юни 2024 г. и ще получат информация за включване в учебните занятия.

Повече детайли и предварителна програма може да видите на: https://marchev-science.github.io/Summer.School.2024/

summer-school-2023

Лятното училище по моделиране, изкуствен интелект и комплексни системи е частично финансирано от Фонд научни изследвания на СУ, договор 80-10-107/16.4.2024 и УНСС, договор НИД НФ-10/2024/В.

КАНДИДАТСТВАЙТЕ ТУК.