Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Галина Пейчева-Митева от „Тракия - РМ“ беше гост-лектор в Стопанския факултет

   

13.05.2024

 

Повече от 30 студенти от бакалавърски програми на Стопанския факултет посрещнаха представител на „Сдружение на фамилния бизнес – България“. На 25 април Галина Пейчева-Митева от семейната компания „Тракия - РМ“ ЕООД гостува като лектор по предмета „Предприемачество и иновации“, воден от проф. Десислава Йорданова.

Galina

Галина Пейчева–Митева e второ поколение в семейния бизнес, който е базиран в гр. Пловдив и е развиван понастоящем от нея и нейните родители.

„Тракия - РМ“ ЕООД е специализирана в разнообразни бизнес области: изкопна и транспортна дейност; техническа и биологическа рекултивация; ВиК инфраструктурни обекти; строителство на екологични обекти; геоложки проучвания, сондажна дейност; земеделие; енергетика (фотоволтаични паркове).

Увлекателният разказ на г-жа Пейчева-Митева за предизвикателствата и мотивацията да създаваш и развиваш бизнес в сложни сфери, изискващи сериозни познания и инвестиции, даде на студентите полезен и различен поглед към предприемачеството.

Значителният предприемачески опит на Галина Пейчева-Митева провокира разнообразни въпроси и дискусии по широк кръг теми – за земеделския и енергийния бизнес, за европейските регулации и Зелената сделка, за жените в бизнеса и тяхната нарастваща роля в мениджмънта на компаниите, за отговорността на компаниите към служителите и местните общности.