Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Галина Кацарска изнесе гост-лекция пред студентите от МП „Управление и предприемачество“

   

23.05.2022

 

На 21 май Галина Кацарска, професионалист в сферата на управление на човешките ресурси и кариерно консултиране, гостува на студентите от МП „Управление и предприемачество“ в рамките на учебната дисциплина „Кариерно консултиране“.

imgonline-com-ua-CompressToSize-5FBJuocxuB

Увлекателно, с въображение и много примери от практиката Галина Кацарска поведе слушателите по пътеките на кариерното консултиране.

Не се чувствате добре и отивате в кабинета на Вашия лекар. Обаче там заварвате трима лекари. Поглеждат Ви и първият лекар казва: Разбирам, че имате нужда от лекар, не изглеждате никак добре. Вторият лекар се обръща към първия: На мен пък жената ми изглежда добре. Третият лекар се обръща към вас с думите: Какво и къде точно ви боли? От колко време се чувствате така? – Изслушва ви внимателно и: трябва да се направят няколко изследвания, преди да се прецени състоянието Ви. На кой от тримата лекари бихте се доверили?

Наред с полезните практически стъпки, които извървяхме заедно, самостоятелен акцент в презентацията беше критичното мислене.