Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Фонд на фондовете, СУ и АМОР със спечелен проект с национално покритие за изграждане на предприемачески умения у младите хора

   

12.01.2023

 

Програмата на инициативата „Инкубатори за иновативни предприятия“, финансирана по „Еразъм+“ и изпълнявана от консорциум между Фонда на фондовете, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията за Международно Обществено Развитие (АМОР), стартира годината със спечелен проект с национално покритие за изграждане на предприемачески умения у младите хора. В следващите месеци програмата на „Инкубатори за иновативни предприятия“ ще търси приобщаването на максимално много университети и училища в градовете извън София.

Untitled design

Ще бъде насърчавано реализирането на собствена бизнес идея сред младежи от 13 до 30 години с обучителни сесии в десет локации из цялата страна. Семинарите ще покриват теми като генериране на иновативни идеи, бизнес планиране, предприемачески умения, създаване и финансиране на стартъп начинания, презентации пред инвеститори и др.

„Инкубатори за иновативни предприятия“ позволява работа не само със студенти, но и с ученици, и е страхотна възможност за насочване на усилията към създаването на следващо поколение предприемачи във всички български градове.