Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Базар за устойчива мода организират студентите от МП „Отговорно и устойчиво развитие“

   

23.11.2022

 

Имате излишна дреха, която не носите, но изглежда като за подарък? Ценител сте на находки, носещи индивидуалност, а не просто масова конфекция? Това събитие е за вас!

Включете се в първия по рода си базар за устойчива мода, организиран от студентите в магистърската програма „Отговорно и устойчиво развитие“ на Стопански факултет към СУ „Св. Климент Охридски“.

Facebook_Банер

Начините, по които можете да вземете участие са:

  • Като дарител – на 02.12 (петък) ще ви очакваме в Стопански факултет от 09:00 до 11:00 ч. в зала 411. Донесете своя любима дреха, която е в прекрасен вид и почистена, но вече ви е омръзнала, омаляла или просто искате да зарадвате някого с красива находка.
  • Като посетител – бъдете част от модното събитие на 12.12 (понеделник) в Стопански факултет, ет. 2 от 16:00 до 18:00 ч., и дайте нов живот на неповторима дреха.

 

Като жест към вас, всеки, донесъл три или повече находки, има възможността да получи на базара една дреха безплатно.

Събраните средства от събитието ще бъдат дарени на Стопански факултет за обща кауза и създаване на воден кът на етаж 1.

Нека заедно дадем нов живот на забравения текстил в гардероба си и да помогнем за опазването на околната среда, стараейки се да изградим един по-устойчив начин на живот. Разбира се, ще има и изненади!

Очакваме ви!

 

За контакт: sustainable.fashion.uni@gmail.com