Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Катедри и Академичен състав / Катедри / Икономика / Преподаватели - Катедра Икономика / Доц. д-р Димитър Златинов - ръководител катедра

   
DZlatinov

 

Доц. д-р Димитър Златинов

 

Доц. д-р Димитър Златинов е Заместник-декан по учебната дейност на Стопанския факултет и Председател на Учебната комисия на Стопанския факултет. От 2020 г. доц. Златинов е Ръководител на катедра „Икономика“, в която преди това е бил Научен секретар. Ръководител е на МП „Митнически и данъчен контрол“ и администратор на МП „Икономика и финанси“. Лектор е по микроикономика, макроикономика, международна икономика, икономическа политика и микроикономическо моделиране в Софийския университет.

Доц. Златинов е специализирал в Австрия към Международния валутен фонд и в Люксембург към Европейската сметна палата. През 2014 г. е участник в Петата юбилейна среща с лауреати на наградата по икономика в памет на Алфред Нобел в Линдау, Германия. Работил е в Българската народна банка в периода 2010-2016 г.

Участвал е в 12 международни, национални и университетски научноизследователски и приложни проекти. Автор е на над 50 публикации в страната и чужбина, свързани с изследване на цикличното развитие на икономиката, моделирането на макроикономическите процеси, взаимодействието на макроикономическите политики и пазара на труда.

 

Автобиография (pdf)

Профил в ResearchGate

Списък на публикациите