Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Катедри и Академичен състав / Катедри / Икономика / Преподаватели - Катедра Икономика / Доц. д-р Димитър Златинов - ръководител катедра

   
DZlatinov

 

Доц. д-р Димитър Златинов

 

Доц. д-р Димитър Златинов е заместник-декан по учебната дейност на Стопанския факултет и научен секретар на катедра „Икономика“. Ръководител е на МП „Митнически и данъчен контрол“ и администратор на МП „Икономика и финанси“. Лектор е по микроикономика, макроикономика, международна икономика и макроикономическа политика в Софийския университет.

Доц. Златинов е специализирал в Австрия към Международния валутен фонд и в Люксембург към Европейската сметна палата. През 2014 г. е участник в Петата юбилейна среща с лауреати на наградата по икономика в памет на Алфред Нобел в Линдау, Германия. Работил е в Българската народна банка в периода 2010-2016 г.

До момента е участвал в 8 международни, национални и университетски научноизследователски проекти. Автор е на над 45 публикации в страната и чужбина, свързани с изследване на цикличното развитие на икономиката, моделирането на макроикономическите процеси, взаимодействието на макроикономическите политики и пазара на труда.

 

Автобиография (pdf)

Профил в ResearchGate

Списък на публикациите