Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Кариерен център / Услуги за студенти / Блог / Как да се подготвим за интервю за работа - Част 2

   

10.01.2020

 

Как да се подготвим за интервю за работа

Част 2

 

В „Как да се подготвим за интервю за работа“ Част 1 разгледахме някои основни неща, които трябва да имате предвид при интервюто за работа. В тази статия ще разгледаме още няколко полезни съвета за подготовка.

 

  1. Подгответе се да дадете подробна информация за всеки аспект от автобиографията си.
  2. Не просто бъдете точни - опитайте се да сте там 10 мин. по-рано, за да можете да се успокоите и да подредите мислите си преди да влезете.
  3. Бъдете откровени – не лъжете за професионалния си опит.
  4. Ако не разберете даден въпрос, помолете за повече подробности и, ако е необходимо, помолете да ви дадат повече време да помислите.
  5. Избягвайте да отговаряте само с ДА и НЕ.
  6. Обърнете специално внимание на облеклото си. Разбира се, зависи от професионалното направление и вие трябва да се съобразите с това. Но при всички положения е важно да бъдете спретнати и прилично облечени, както и да не прекалявате с бижутата, аксесоарите и парфюма.
  7. Не пропускайте да се упражнявате и да тренирате – това ще ви помогне да не се притеснявате толкова на самото интервю.
  8. Проучете какви характеристики се търсят за конкретното работно място, както и какъв професионален опит се търси. След това ги съпоставете с вашите такива и помислете как ще представите най- добре начина, по които се вписвате вие.
  9. Подгответе се за обичайните въпроси – най-често срещаните въпроси може да прочетете в …………..

 

Най-важното е да бъдете позитивни и да не се отчайвате дори и да не спечелите работата. Сигурно е, че вашето работно място ви очаква - понякога просто е нужно повече търпение.