Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Иновация в образованието: успешният пример на Стопанския факултет и MarketStar България

   

04.04.2023

 

Екипът на Кариерния център на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и екипът на MarketStar България работят заедно в посока на модерно и иновативно преживяване в рамките на лекционния курс „Бизнес проекти в международна среда“.

Студентите, слушащи курса, имаха възможността да видят от първо лице как Здравко Здравков – директор „Бизнес развитие“ в MarketStar България, и Борис Георгиев – директор „Операции“ в MarketStar България, решават реални бизнес казуси по иновативен начин.

20230401_114757

Поредицата от събития започна с гост-лекция на Здравко и Борис, след това студентите работиха екипно върху изготвянето на решение на реален бизнес казус. В класната стая беше симулирана pitch сесия, в рамките на която всеки екип представи и защити решението си пред жури, включващо, както представители на университета, така и на бизнеса.

Всеки екип получи конструктивна обратна връзка, а в края на pitch сесията студентите имаха възможността да видят какво решение по казуса, върху който работиха, е разработил и имплементирал екипът на MarketStar България.

Всички студенти, работили по казуса, получиха специализирани учебни ресурси, включително свободен едногодишен достъп до образователна платформа на компанията, сертифицирана от МОН.

Ръководството на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ благодари на екипа на MarketStar България за времето, енергията и подкрепата в осигуряването на модерно висококачествено образование.