Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Архив / Конференция Национален Модел на Обединените Нации (НМУН)

   

01.11.2011

 

Sofia University at National Model United Nations 2012

Плакат (pdf)

Конференцията Национален Модел на Обединените Нации (НМУН) e най-мащабната по рода си симулация на структурата и дейността на ООН и се провежда всяка година в Ню Йорк, САЩ.

Целта на формата е да позволи на отличили се студенти от университети от САЩ и Европа да влезнат в ролята на делегати на предварително възложена им държава и да се запознаят по-обстойно със структурата и функциите на ООН като възпроизведат процеса на вземане на решение на основните органи на Организацията. В рамките на пет дни, колкото продължава самата симулация, делегатите получават шанс да приложат на практика уменията си да дебатират, да водят преговори, да лобират за дадени интереси, да създават политики и да оформят съюзи и стратегически партньорства в условия, максимално близки до реалните правила за работа в международната организация.

Понастоящем отново търсим да сформираме екип от осем млади ентусиазирани студенти от Софийския университет, които, заедно с двамата координатори на проекта Зорница Драганова и Ивета Стоянова, да представят Софийския университет на НМУН 2012.

 

Изисквания към участниците:

  • да са студенти в Софийския Университет във втори, трети или четвърти курс или магистри, редовно обучение;
  • да са студенти в някоя от следните специалности: Социология, Политология, Международни отношения, Икономика, Стопанско Управление, Европеистика, Право;
  • да имат успех от следването до момента над 5,00;
  • да владеят отлично английски език (писмено и говоримо);
  • да не са участвали в делегациите, избрани по проекта от първата и втората година;
  • да са мотивирани и компетентни в своята област.

 

Необходими документи за кандидатстване:

  • CV и мотивационно писмо на английски език - Обемът на мотивационното писмо трябва да бъде в рамките на 1-2 страници;
  • Сканирано уверение за среден успех от началото на следването до момента, издадено от администрацията в съответната специалност - За магистри първи курс се изисква уверение с успех от всички положени изпити в бакалавърската степен на обучение (без оценката от държавния изпит).

 

Документите за кандидатстване се изпращат на следния имейл адрес: nmun.su2012@gmail.com до 20 ноември 2011г.

Повече информация за проекта и начинът, по който ще протече подборът и подготовката на кнадидатите, можете да намерите на http://www.asssu.eu/nmun2012

При допълнителни въпроси, моля пишете ни на nmun.su2012@gmail.com