Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Академични постижения / Двама студенти от Стопанския факултет участваха в „CuriousU” - лятно училище в университета в Твенте на тема “Лидери на влиянието и иновациите”

   

05.09.2019

 

Двама студенти от Стопански Факултет на „Св. Климент Охридски”- Мартин Димитров и Илия Дечков посетиха „CuriousU” - холандското лятно училище в университета Твенте . Там те участваха в курса „Лидери на влиянието и иновациите“, който е създаден от University Innovation Fellows (UIF) на Станфордския университет, на който двамата студенти също са възпитаници.

 

thumbnail_IMG_8564
thumbnail_IMG_8565

 

Курсът премина през процеса на дизайнерско мислене и надгради всяка стъпка, докато студентите създадоха свои собствени проекти. Програмата продължи 10 дни и обхвана посещенията на компании като Philips и FrieslandCampina, семинари с вдъхновяващи лидери, които им дадоха насоки в целия процес на дизайнерско мислене, както и срещи с изпълнителните директори на известни компании като Thales.

 

thumbnail_IMG_8566

 

Посещението им допълнително засили връзката на Софийския университет със Станфордския университет и Университета Твенте, като студентите смятат да имплементират в България добрите практики, които са видели там. Това беше втората среща на възпитаниците на програмата UIF, след срещата в Силициевата долина през март, в която нашите студенти също участваха. Студентите завършиха успешно програмата и получиха сертификати за участието си.

 

Участието на двамата студенти беше финансирано от Студентския съвет на СУ.

 

thumbnail_IMG_8567
thumbnail_IMG_8568