Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Завърши випуск 2022 г. на Геолого-географския факултет

   
Завърши випуск 2022 г. на Геолого-географския факултет

На тържествена церемония в Аулата в Ректората 200 бакалаври и магистри от випуск 2022 г. на Геолого-географския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование.

Деканът на факултета проф. Климент Найденов поздрави присъстващите и посочи, че денят на дипломирането е знаков момент за всеки млад човек. Той се обърна към абсолвентите и отбеляза, че никое поколение досега не е имало толкова голяма власт като тяхната.

1-1

Никое поколение не е разполагало с шанса да промени нещата толкова бързо. По думите му темпото, с което прогресът е възможен, се ускори значително с помощта на технологиите. „Работата ще заеме голяма част от живота ви и за да сте удовлетворени, трябва да вярвате, че тя е страхотна. А единствения начин да свършите страхотна работа е да обичате това, което правите. Ако още не сте го намерили, продължавайте да търсите“, каза деканът и насърчи абсолвентите да не попадат в капана на догмата и да живеят с резултатите от мисленето на други хора.

1-2

Да не се примиряват. Времето им е ограничено и да не го губят, живеейки нечий друг живот и да не позволяват шумът от мнението на другите да приглуши техния вътрешен глас, да следват сърцето и интуицията си.

Проф. Климент Найденов пожела на всички абсолвенти да създадат една истинска прекрасна история и им пожела успех.

1-4

Абсолвентите, техните преподаватели и близки бяха поздравени и от заместник-ректора на Софийския университет проф. Васил Маринов. Той заяви, че за него е чест и удоволствие да присъства на връчването на дипломите на завършилите Геолого-географския факултет, който е и неговият факултет. Той изрази надеждата си, че времето, което са прекарали в университета, е било не само приятно, но и полезно и че са научили много и са придобили знания и умения, които ще им помогнат да се справят с големите предизвикателства на съвременния свят.

1-5

„Някой беше казал, че всъщност образованието е онова, което остава, след като забравим всичко, което сме учили“, каза заместник-ректорът и сподели, че скоро му се е наложило да говори на събитие, свързано с изкуствения интелект. „Тогава се замислих, че колкото и да е значим и важен изкуственият интелект, всъщност трябва да мислим повече за запазването и развитието на естествения интелект“, каза проф. Маринов и пожела на най-младите си колеги да не спират да учат, да не спират да се развиват и да стават все по-добри.

1-6

Накрая заместник-ректорът пожела на абсолвентите много здраве, много професионални успехи и обяви випуск 2022 г. на Геолого-географския факултет за завършил.

1-14

Празникът продължи с връчване на дипломите.

1-15
1-16
1-17