Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Връчена бе първа награда от Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика на МТИ „Културен туризъм“ – Велико Търново 2021

   
Връчена бе първа награда от Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика на МТИ „Културен туризъм“ – Велико Търново  2021

На 21 март 2022 г. в зала 256 в Ректората на третокурсничката Анастасия Костова от специалност „Туризъм“ в Геолого-географския факултет бе връчена първа награда от Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика на Международното туристическо изложение „Културен туризъм” – Велико Търново, 2021 г. Конкурсът е част от програмата на изложението и се обявява всяка година в рамките на единствения специализиран форум за културен туризъм у нас.

В осмата поредна година на провеждане на националния конкурс се включиха 12 участници от пет университета в страната. Анастасия Костова спечели с разработка на тема: „Пътепис за едно учебно пътуване (вълненията и ползите от една туристическа практика)“.

1

На събитието присъстваха заместник-ректорът на Софийския университет проф. д-р Васил Маринов, деканът на Геолого-географския факултет проф. д-р Климент Найденов, ръководителят на Катедра „География на туризма“ проф. д-р Мариана Асенова, преподаватели от катедрата и студенти.

Специален гост на церемонията беше инициаторът за провеждането на този национален конкурс и член на журито – доц. д-р Соня Алексиева, която приветства присъстващите и предостави на декана възможността да връчи наградата – специална грамота, на победителя в конкурса Анастасия Костова. Организаторите на изложението и домакини на конкурса – община Велико Търново предоставят и предметна награда на победителя.

2