Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Постер–сесия и семинар посветени на Световния ден на водата

   
Световен ден на водата

Катедра „Климатология, хидрология и геоморфология“ към Геолого-географски факултет и Факултетен студентски съвет на Геолого-географски факултет организират постер–сесия и семинар, посветени на Световния ден на водата. Събитието се отбелязва ежегодно на 22 март под патронажа на ООН, като тазгодишният му надслов е „Подземните води – да направим невидимото видимо“. В постерната сесия ще бъдат представени постери, изготвени от преподаватели и студенти във факултета, които ще бъдат подредени във фоайето на 2-ри етаж, Северно крило, Ректорат. Откриването ѝ ще се състои от 10:00 на 22 март 2022г.

Семинарът ще се проведе хибридно с начален час 17:00 в аудитория 252 А, Северно крило, Ректорат, и ще се излъчва на живо във Фейсбук страницата на Факултетен студентски съвет на ГГФ. Участие в семинара ще вземат проф. д-р Нели Христова (Катедра „Климатология, хидрология и геоморфология“), проф. д-р Нина Николова (Катедра „Климатология, хидрология и геоморфология“), Мирослава Делийска (изследване качеството на подземните води, Басейнова дирекция „ИБР“), Станислав Искренов (докторант), Белослава Симеонова (2-ри курс, специалност „География“, ГГФ) и др.

Събитието се осъществява със съдействието на Геолого-географски факултет и Студентски съвет при СУ „Св. Климент Охридски“ и е под егидата на Министерство на околната среда и водите.