Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Покана за Българския географския фестивал – Русе 2018

   

До преподавателите и студентите на

Геолого-географски факултет,

Софийски университет „Св. Климент Охридски”

 

Уважаеми колеги,

 

От името на Организационния комитет с удоволствие отправям покана за участие в Българския географския фестивал – Русе 2018. Щастливи сме, че за четвърта поредна година инициативността на географи от различни поколения и части на страната успява да се осъществи под формата на събитие, което популяризира науките за Земята сред обществото и най-вече сред учениците. Мисия на фестивала е да осъществи връзка между образованието, науката, бизнеса и НПО-сектора в областта на науките за Земята.

 

Българският географски фестивал съществува от 2015 г. Главни съорганизатори са образователният сайт Географ БГ и Българското географско дружество. Три поредни години фестивалът събира стотици учители, ученици, студенти, научни работници и приятели на географската наука от цялата страна за два дни в поредица от образователни и научнопопулярни събития. Всяка година фестивалът се провежда в различно населено място на България в зависимост от инициативността на местната географска общност. Първото му издание бе в Ямбол (2015), второто – в Казанлък (2016), а третото – в Пазарджик (2017).

 

През настоящата 2018 г. очакваме събитието в Русе да бъде посетено от няколкостотин души цялата страна, които да се включат във фестивалната програма на 21 и 22 април 2018 г. На 20 април 2018 г. специално за учениците и гражданите на община Русе ще бъдат организирани и редица събития, които ще обогатят образователния и културен календар на града.

 

Повече за предшестващите събития и мероприятията на самия географски фестивал, както и начина за регистрация за участие, можете да научите в сайта на Географ БГ (www.geograf.bg).

 

Българския географския фестивал – Русе 2018