Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Коледно обръщение на Декана на ГГФ

   

Уважаеми колеги,

2020 г. беше важна година за нашия университет и факултет. Ще започна коледното си обръщение към Вас с думите на американския филмов продуцент Уолт Дисни, който казва „Можете да мечтаете, да създавате, проектирате и изграждате най-прекрасните идеи в света, но това изисква хората да превърнат мечтата в реалност“. Реалността е, че учебният процес и проектите, осъществени през тази година, не биха могли да се случат без голяма доза ангажираност и подкрепа от преподавателите, студентите и служителите на този факултет. Имам честта да бъда част от факултет с високоспособни и отдадени колеги, които работят с позитив и ентусиазъм.

Никога не е имало време, когато да си преподавател да е било по-взискателно или предизвикателно. Благодаря за вашата енергия, страст и ентусиазъм. Каква привилегия е да можеш да бъдеш свидетел на радостта, която идва с разбирането или удовлетворението от решен проблем, или чудото да изживееш нови приключения в света на науката. Нашите преподаватели имат привилегията, всеки ден да участват в академичното пътуване на своите студенти. Те празнуват постиженията на своите студенти, независимо дали са големи или малки и споделят с гордост напредъка, който техните студенти постигат с ученето си.

Всички знаем, че доброто образование не започва със системата за качество, а с добри преподаватели. За щастие имаме много от тях. Първокласните изследвания и първокласното образование вървят ръка за ръка. Образователните иновации са продукт на хора, които се осмеляват да експериментират. В същото време трябва да използваме силата на сътрудничеството. Открояването на нашите услуги за подкрепа в образованието показва, че единството също е от ключово значение за подобряване на качеството и ефективността ни. Бих искал да призная приноса на преподавателите, студентите и служителите за развитието на ГГФ.

Когато размишлявам за времето си на Декан през тази трудна година на този страхотен факултет, имам много приятни спомени. Пътят ни е имал неравности и много предизвикателства, но успехите далеч надвишават неуспехите. Целият опит от тази година допринесе по някакъв начин да гарантираме, че предлагаме на нашите студенти най-доброто образование в условията на пандемия. Благодарим на всички в ГГФ, които продължават да популяризират факултета по положителен начин. Загубихме и наши колеги, към които отдавам почит.

Бих искал да пожелая на всички преподаватели, студенти и служители на ГГФ по-безопасен и щастлив свят през Новата година.

Весела Коледа и Честита нова година!

С пожелание за по-успешна и по-различна 2021 година!

Бъдете здрави!