Начало / Университетът / Факултети / Физически факултет / Архив / Успешни събития и участия / В гр. Сапарева баня беше проведен успешно училищен скрийнинг на зрението с доброволното участие на преподаватели и студенти от Софийския университет

   

В началото на 2017 г. успешно беше проведен поредният училищен скрийнинг на зрението. Той бе планиран и подготвен от Българския Съюз на Оптометристите (БСО) и училищното ръководство и осъществен с доброволното участие на преподаватели и студенти оптометристи от Софийския Университет и Технологичния институт в Дъблин (Dublin Institute of Technology, DIT).

В дните от 4-ти до 6-ти януари, въпреки виелиците и удължената ваканция, почти 300 деца и 50 учители от гр. Сапарева Баня преминаха тестовете. Присъствието на офталмолог (д-р Стойкова от Медицинския факултет на СУ) позволи да бъдат направени пълни прегледи и изписани очила на повечето нуждаещи се.

Участвалите студенти от магистърската програма по оптометрия - Габриела Михайлова, Десислава Петкова, Десислава Тончева-Лиату, Джема Роше (DIT), Микаела Дойл-Гиъри (DIT) и Никола Пеев.
Преподаватели: Клеър МакДонъл (DIT), Вероника О'Гиъри (DIT), Мила Драгомирова (СУ), Снежана Йорданова (СУ) и д-р Славена Стойкова (СУ).