Начало / Университетът / Факултети / Физически факултет / Архив / Успешни събития и участия / Проведе се практическо обучение за студенти по геология и геофизика

   

От 1 до 7 септември 2021 г. в гр. Обзор се проведе второто практическо обучение за студенти по геология и геофизика на тема „Комплексна приложна геоложка и геофизична полева практика в крайбрежните зони на източния Балкан, Предбалкана и Долнокамчийското понижение“, финансирано от Total Energies. Участници в обучението бяха студенти и преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“ - Геолого-географски факултет и Физически факултет, както и от МГУ „Св. Иван Рилски“. През първите дни бяха направени два геоложки трансекта през Източния Балкан – единият през Айтоския проход, а другият по крайбрежието на гр. Обзор и гр. Бяла. Разломната зона на нос Мона Петра южно от Обзор беше обект на геофизичните изследвания, които се проведоха през следващите дни.

Един от дните на обучението беше посветен на морски геоложки и геофизични изследвания. През този ден беше посетен Океанографският институт на БАН във Варна. Участниците имаха възможност да разгледат и малката жълта подводница на института, както и изследователския кораб „Академик“.

 

Praktika-GG1
Praktika-GG2
Praktika-GG3
Praktika-GG4
Praktika-GG5
Praktika-GG6
Praktika-GG7