Начало / Университетът / Факултети / Физически факултет / Архив / Обяви и покани / Oткриване на Експериментална лаборатория по физика за работа с учители и ученици

   

На 01 октомври 2020 г. от 13:30 ч. във Физическия факултет (ФзФ) на Софийския университет се открива Експериментална лаборатория по физика за работа с учители и ученици. Експерименталната лаборатория е място, където учениците могат да изпитат вълненията от досега с експерименталната физика и където учителите ще могат да опреснят знанията и уменията си и да придобият нови.

Експериментална лаборатория по физика за работа с учители и ученици е замислена като модел, откъдето учителите могат да черпят идеи за своите кабинети по природни науки и в тази насока ще могат да разчитат на безрезервната експертна помощ на екип учени и преподаватели от ФзФ на СУ. Съзнавайки, че организирането на пътувания до гр. София не винаги е лесна задача за учители и ученици от страната, голяма част от упражненията са направени така, че преподаватели от ФзФ да могат да пътуват и посетят училища в цяла България след предварителна заявка.

За контакт с екипа на Експериментална лаборатория по физика за работа с учители и ученици и заявка за посещения:
tvel@phys.uni-sofia.bg,
доц. дфзн Цветан Велинов,
ръководител на Лабораторията